Hands on healing & de verschijning van een witte duif

Hands on healing

Het ontstaan van een beeldhouwwerk…

Begin jaren negentig leerde ik hands on healing te geven tijdens de Graduate Opleiding. De hands on healing werden op de zaterdagochtend gegeven onder supervisie van Martin McCuskey. Het waren voor mij mooie én heel bijzondere ochtenden…

Hands on healing

De hands on healing gebeurde meestal in een set-up van 3 personen. Een reader, een ‘aanraker/healer’ en de readi. Een persoon leest de verandering in de energie van de readi en de tweede persoon raakt de readi fysiek aan op de plek waar de verandering van energie plaatsvindt.

Op een van die ochtenden was ik de degene die de readi aanraakte of licht masseerde op de plekken waar nodig. De energie tijdens de hands on healing was helder en zacht, maar er was ook iets onrustig in de healingruimte. We waren een tijdje bezig en op een gegeven moment wilde het hartgebied van de readi aangeraakt worden. 

Vanuit het ‘niets’

Toen gebeurde er iets wat me na al die jaren nog heel helder voor de geest staat. Vlak voor het moment van aanraken zag ik dat er ineens vanuit het niets een witte duif boven het lichaam van de readi aanwezig was.

Op datzelfde moment raakte de readi buiten bewustzijn en zakte van zijn stoel…

De heldere verschijning

Ik was helemaal gefascineerd door de verschijning van de witte duif en verbluft door de kracht en de helderheid van dat beeld. Die heldere verschijning maakte een enorme indruk op me.

De readi kwam gelukkig vrij snel weer bij bewustzijn en was van het gebeuren niet zo onder de indruk. Hij had dat wel vaker. Hij had de witte duif echter niet gezien maar vond het ook niet raar.

Helder en transparant

De verschijning van die witte duif tijdens die hands on healing hield me natuurlijk bezig. Een tijdje daarvoor was ik professioneel begonnen met een lang gekoesterde wens; beeldhouwen in steen.

Ik wilde de verschijning van die duif verwerken in een beeldhouwwerk. Hoe het beeld eruit zou komen te zien had ik helder voor ogen en ik kocht daarvoor een mooi groot en transparant stuk albast.

Albasten beeld

Albast is voor een beeldhouwer een vrij gemakkelijke steen om in te werken dus het werk ging voorspoedig. Mijn atelier was in die tijd op een groot speelplein van een oude ongebruikte school in de Tulpstraat in Zeist. 

Op een gegeven moment was het beeld bijna klaar. Ik had er met veel plezier aan gewerkt en als ‘extra bonus’ viel het licht mooi helder door het albast heen.

“Wie niet in wonderen gelooft, is geen realist”

Ik was bezig met de laatste bewerkingen als schuren en wat andere details en ineens kwam er een vogel aanvliegen. Ze ging zitten op de bok waar het beeld op stond. En yep, ze was wit … en net zo’n vogel als…

Ik zat naast de bok met het beeld en de witte duif keek me recht en onbevangen aan. En ik keek, heel voorzichtig, naar haar. Ze ging eerst op mijn arm en daarna op mijn schouder zitten. Dicht bij mijn gezicht. Vol vanzelfsprekend vertrouwen.

Licht…

Het werd een beetje stil en licht op het plein… en de tijd was even afwezig.

Ze bleef rustig bij me in de buurt en scharrelde daarna wat rond op het plein. Ik pakte de draad weer op om het beeld verder af te werken. Op een zeker moment vloog ze weg. 

Maar een dag later kwam ze opnieuw langs en vertoonde hetzelfde gedrag. Totaal en vanzelfsprekend op haar gemak. En weer dat ‘open hallo’ in die ontmoeting en die zeldzame rust.

Een prachtige herinnering

Daarna hebben we elkaar niet meer ‘live’ gezien. Maar als ik nu haar verschijning voor me zie en focus op die energie ervaar ik simpelweg: healing.

Het beeld kreeg de naam ‘Corazón/Jan/Paloma’ en het is verkocht aan een vrouw die er verliefd op werd.

Het kreeg bij haar thuis in Rotterdam een prachtige plek waar het Licht er héél royaal doorheen kon schijnen :-)…

 

Over dromen over dieren en wat het je kan brengen

verschijning van een witte duif

 

Foto ‘hands on healing’: Hanneke Cop

 

 

 


Deel deze pagina

Open Dag op zaterdagochtend 7 september 2024

“Afgelopen zaterdag heb ik jullie open dag bezocht: wat hadden jullie een ontzettend mooie open dag: complimenten over de organisatie en het aanbod van de verschillende workshops. Klasse, ik heb genoten en ben echt onder de indruk van de kwaliteit in de gegeven workshops.”

Vrolijke groet, Tine

Meld je nu aan

Open Dag op zaterdagochtend 7 september 2024

“Afgelopen zaterdag heb ik jullie open dag bezocht: wat hadden jullie een ontzettend mooie open dag: complimenten over de organisatie en het aanbod van de verschillende workshops. Klasse, ik heb genoten en ben echt onder de indruk van de kwaliteit in de gegeven workshops.”

Vrolijke groet, Tine

Meld je nu aan